NogometSport

Kurti u dresu sa brojem 1 posjetio reprezentaciju Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti posjetio je fudbalsku reprezentaciju u hotelu “Emerald“, saopštila je Fudbalska federacija Kosova. Kapiten Ujkani obećao bespoštednu borbu u ‘svetom’ dresu Kosova.

Kurti je pored susreta sa reprezentativcima ima i sastanak sa predsjednikom Fudbalskog saveza Kosova, Agimom Ademijem i generalnim selektor Bernardom Çalandesom.

“Fudbal je na Kosovu oduvijek bio omiljeni sport. Uspjesi kosovskih momaka čine nas ponosnim. Srećan sam što u kampu vlada dobra atmosfera i harmonija među igračima. Smatram da je to garancija za nove uspjehe”, rekao je Kurti.

Predsednik FSK Agim Ademi čestitao je premijeru Kurtiju na preuzetom zadatku i zahvalio se na posjeti i podršci nacionalnom timu i uručio mu dres Kosova sa brojem jedan na leđima.

U ime reprezentativaca premijera Kurtija pozdravio je kapiten Samir Ujkani zahvalivši se institucijama i navijačima na velikoj podršci, koju pružaju nacionalnom timu, uz obećanje dati sve od sebe u ‘svetom’ dresu Kosova.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button